Categories :

Arhiva




EMAG

Oferte Booking.com

Review - Asus EEEPC 901

Asus EEEPC 901 - First Review – 10 septembrie 2008

Inca inainte de aparitia pe piata, am fost captivat de aceasta jucarie. Dimensiunile sunt ca si ale predecesorului sau 701, dar in schimb vine cu un procesor mult mai bun, memorie si spatiu de stocare mai mare.

Cintarind doar 1,1kg, si avind o autonomie destul de ridicata, acest netbook, poate deveni un insotitor placut in timpul unei calatorii; Este adevarat cu un laptop la dimensiuni standard este mai usor si mai placut de utilizat, dar doream ceva mic si cu o durata de viata a bateriei cit mai mare. Aceastea au fost si elementele care au cintarit in favoarea lui fata de celelalt concurent MSI Wind U100; E adevarat ca Wind are tastatura mai mare – ceea ce usureaza foare mult scrisul, si are si un HDD de 80G fata de un SSD de 20G, dar conform testelor efectuate, bateria tinea numai 2 ore; si aveam in primul rind nevoie de autonomie;

Desi as fi preferat culoarea neagra, m-am multumit si cu unul alb.

Asa cum spuneam mai sus, tastele sunt foarte mici, dar am noroc ca am degete de “pianist”, asa ca nu am probleme.

Touchpad-ul este suficient de mare, si datorita gesturilor care se pot executa (element pe care l-am admirat pentru prima data la un MacAir), este foarte usor de utilizat.

O functie binevenita este posibilitatea de a comuta intre mai multe moduri de lucru : PoverSaving – pentru un consum redus de energie, Normal si SuperSpeed – pentru o imbunatatire a performantelor.

Un alt element demn de remarcat este faptul ca wifi si bluetooth se pot activa independent.

Ecranul este stralucitor si cu o rezolutie potrivita pentru navigarea pe web (1024X600);

Camera web de 1.3MP este un accesoriu binevenit, putind transmite imagini live pe internet, sau oferind posibilitatea de inregistrare video.

Bateria este de 6 celule de 6600mAh, dar intentionez sa achizitionez o baterie suplimentara mai mare, de 10400mAh.
Din punt de vedere a automiei, nu am apucat inca sa fac un test, dar cu toate componentele setate la   maxim, cu wireless si bluetooth pornit si rulid un film, mi-a luat mai bine de 4 ore sa golesc bateria.

Din punct de vedere  al softului, rulez acum o distributie Linux modificata, dar sper sa pot pune pe un card SD si Windows XP si sa bootez alternativ in functie de necesitati.

Conversia documentelor se face usor atit “in” cit si “din” OpenOffice.
Atit filmele cit si muzica ruleaza satisfacator, neavind problemele din Windows legate de codecuri.

In concluzie sunt multumit de el, si sper sa il folosesc cit mai mult.

Ca upgrade-uri in viitor,.... in afara de o baterie suplimentara, am vazut si un touchscreen care ma tenteaza foarte mult. Un alt element binevenit ar fi sa pot transmite coordonate GPS de pe PDA, compensind astfel ecranul mic al PDA-ului.